activiteiten

Kristel Balcaen - Wijnboek voor foodies

9789028979871_OHV

Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons graag verrassen door een lekkere maaltijd, met daarbij een glas heerlijke wijn. Maar hoe weet je welke smaken perfect samengaan? En hoe leer je goede combinaties maken?

Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in dit boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste stijlen en vertelt waar die vandaan komen. Daarnaast gidst ze je langs de meest food-friendly druiven en langs klassieke combinaties van wijnen en gerechten. En natuurlijk kom je ook te weten waarom die zo goed werken!

Foodies die nog een stapje verder willen gaan, kunnen tot slot het rijk van de aroma’s ontdekken en de smaakcomponenten van zowel wijn als gerecht leren ontleden. Want je kunt de perfecte wijn zoeken bij een bestaand gerecht, maar je kunt ook vertrekken van een bepaalde fles en je gerecht aanpassen om het nog beter bij die wijn te doen passen.

Een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn-en-foodpairing wil begeven.

WIJNBOEK

Hardcover - ISBN 978-90-289-7987-1 - 288 blz. - € 29,50

OVER DE AUTEUR

Kristel Balcaen is een Belgische wijnauteur, -docent en -consulent met verschillende titels op haar palmares. Ze is Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma en werd in 2018 verkozen tot champagneambassadeur en Wine Lady of the Year. Kristel is daarnaast ook herborist, fan van lekker en gezond eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier.

Meer activiteiten van Kristel Balcaen

Ontdek meer belevingen