activiteiten

Marc de Bel

Marc de Bel

Marc de Bel is de bekendste jeugdschrijver van Vlaanderen. Zijn debuut ‘Het ei van oom Trotter’ (1986) was een overdonderend succes. Sindsdien rijgt de rebelse auteur het ene succes aan het andere. Het hele jaar reist hij van school naar school. Met zijn heerlijke optredens krijgt hij hele generaties aan het lezen.

Het grote Marc de Bel feest

Vier mee!

Marc de Bel neemt dit jaar niet minder dan zes nieuwe boeken mee naar Boektopia: Soko, Het mirakel van Mirabel, Stoverij met frieten deel 4, Lekker leren lezen met Smoef, Van 1 konijn tot 1 dozijn en Splinter en het Spierewietkasteel.

(S)toverij met frieten 4 De zweetvoetpralines van professor Otomoto

Mona heeft last van nachtmerries sinds zij en haar ouders zijn aangereden op de autosnelweg. De pilletjes van de dokter helpen geen zier. Dus gaat ze ten rade bij haar vriend, professor Otomoto. Die geeft haar een doosje van zijn zelfgemaakte pralinepillen. Maar dan blijken die zweetvoetpralines vreemde, magische nevenwerkingen te hebben. Mona krijgt vreemde dromen, met nog vreemdere gevolgen in de realiteit. Het wordt voor Mona en haar vriend Titus een paasvakantie om nooit te vergeten.

Splinter en het Spierewietkasteel

Splinter, een jonge, pientere kerel woont samen met zijn oma in een schamele hut in het Nevelbos. Ze hebben het er erg naar hun zin, tot oma op een ochtend niet wakker wordt en vredig in haar slaap is overleden. Splinter begraaft haar, zoals ze had gewenst, onder de oude appelboom en trekt de wijde wereld in, op zoek naar het avontuur. Op zijn tocht ontmoet hij eerlijke en goede mensen, zoals Trampaulina, de waarzegster, die hem goede raad geeft en Smee, de dorpssmid, die een groot zwaard voor hem maakt. Gelukkig maar, want ook schurken, rovers en zelfs griezels en monsters kruisen zijn pad. Marc de Bel goes fantasy in een verhaal met prinsessen en monsters, liefde en verleiding, ernst en humor.

Soko

Soko, het olifantje, heeft het veel te warm. Hij gaat zwemmen in de vijver. Opeens hoort hij een luide knal en motorgeronk. Hij rent snel terug naar zijn mama. Maar die is nergens meer te bespeuren…

Een boek over de kracht van vriendschap bij groot verlies.

Het mirakel van Mirabel

Mirabel is al van bij haar geboorte het vreemde biggetje in de varkensstal. Ze hoort vaak liedseltjes in haar kop. Daar worden haar hoefjes altijd erg blij van. Mamatilde vindt het frivole gedoe van haar jongste spruit maar niets. Maar Mirabels beste vrienden vinden haar dansjes fantastisch en erg aanstekelijk. Op een dag in juni lijkt het geluk Mirabel toe te lachen. Een feesttent verschijnt naast de boerderij! Er zal een concert plaatsvinden!

Lekker leren lezen met Smoef door Marc de Bel en Mie Buur

Leer lezen met de avonturen van het hondje Smoef. Vijf verhalen beschrijven hoe ze aankomt in het gezin Buurman, totdat ze zelf puppy’s krijgt. De AVI-niveau stijgen per verhaal, van E3 naar E7.

Van 1 konijn tot 1 dozijn door Marc de Bel en Mie Buur

Een heerlijk tel- en rijmboek met hilarische versjes combineert het vrolijke met het educatieve. Illustraties door Jarne Daem.

Stoverij met frieten 4

Splinter en het Spierewietkasteel

Van 1 konijn tot 1 dozijn

Het mirakel van Mirabel

Lekker leren lezen met Smoef

Soko

Ontdek meer belevingen