activiteiten

Michaël Sels - Prikkelbare darmen kookboek

9789463374071_OHV

In Prikkelbare darmen kookboek bundelen maagdarmspecialist Heiko De Schepper en diëtist en chef Michaël Sels hun krachten.

Ze schetsen kort het mechanisme van het prikkelbaredarmsyndroom, focussen vervolgens op welke rol voeding speelt wanneer je aan PDS lijdt en geven aan welke voeding je beter vermijdt. Daarnaast zetten ze de theorie meteen om in de praktijk, met meer dan 40 darmvriendelijke recepten.

Naar schatting een op de tien Belgen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom, en toch is de aandoening nog redelijk onbekend. Buikpijnlijders blijven vaak veel te lang met hun klachten rondlopen zonder een arts te consulteren. Dat is jammer, want hoewel er geen eenduidige behandeling voor dit syndroom is, zijn er toch veel manieren om deze buikpijnklachten aan te pakken.

Met medewerking van Dovy Keukens

Recepten en voedingsadvies voor mensen met het prikkelbaredarmsyndroom

9789463374071_3D

Prof. dr. Heiko De Schepper werkt op de afdeling Maagdarmziekten van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en is coördinator van de motiliteitseenheid en de Klein Bekken Kliniek. Daarnaast voert hij onderzoek naar het prikkelbaredarmsyndroom aan de Universiteit Antwerpen, waar hij ook doceert aan de faculteit Geneeskunde. In 2022 verscheen zijn eerste boek Prikkelbare darmen.

Michaël Sels is hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, gediplomeerd chef, auteur en spreker. In 2020 bracht hij zijn eerste kookboek Lekker Lang Leven uit. In het voorjaar van 2021 kreeg hij zijn eigen televisieprogramma Lekker Lang Leven op njam!, en niet veel later verscheen Lekker Lang Leven 2.

Ontdek meer belevingen