%3Aformat(png)&w=3840&q=75)
Julien De Wit schrijft in '(On)zeker' essays over onder meer de steeds veranderende wereld, angst, klimaat, identiteit, de definitie van succes, opgroeien anno 2024, de zoektocht van jonge twintigers naar zichzelf, de rol van sociale media, ons steeds weer afgeleid brein, het nut van literatuur, de zin van werk en het omgaan met verandering als jonge volwassene. Tijdens Boektopia signeert hij zijn nieuwste boek in het signeerhuis van Standaard Uitgeverij.

Vandaag de dag worden we met hopen informatie overspoeld. In onze just-in-time-maatschappij beschikken we over meer informatie dan ooit, maar nemen we er almaar minder tijd voor. Tijd nemen om na te denken en te reflecteren, is iets schaars geworden.
In (On)zeker beschrijft auteur en columnist Julien De Wit in elk hoofdstuk wat hem opvalt in de maatschappij van vandaag als we er even aandacht aan durven schenken. Als opgroeiende twintiger wil hij vertragen, reflecteren en stilstaan bij de onzekerheid en angst die de samenleving vandaag plagen. Samen met de lezer gaat hij op zoek naar handvaten tegen die onzekerheid, om weerwerk te bieden tegen defaitisme.
Julien De Wit
Julien De Wit (2000) studeerde Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij was lang voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Professioneel is hij consultant en auteur en onder meer columnist van Trends en jubel.be. Volgend jaar plant hij te doctoreren in de internationale politiek. Bij Ertsberg schreef hij het ruim opgemerkte Ge(e)neratie (2023).

Julien De Wit verkent in dit boek met kennis van zaken en de noodzakelijke overtuiging de pistes om de groeiende onzekerheid en wantrouwen in te dijken.
Fouad Gandoul
Politicoloog en columnist
Julien kiest moed boven angst en zoekt samen met de lezer naar handvaten om van obstakels troeven te maken. De wereld heeft meer Juliens nodig 😉
Bieke Ilegems
Nieuwsanker en auteur

Ontdek ook Ge(e)neratie
Naar jongeren wordt niet geluisterd. Of toch niet écht en veel te weinig. Ge(e)neratie is een pleidooi voor een samenleving waarin jongeren meer worden betrokken bij de vraagstukken van onze tijd. Niet als klankbord, maar als volwaardige partner in het maatschappelijke debat. Doorheen het boek ontmoeten enkele tientallen jongeren en minder jongeren elkaar. Samen denken ze na over oplossingen voor de problemen waar deze ge(e)neratie te kampen zal krijgen.