activiteiten

Floreren in een wereld vol prikkels

Hoogsensitiviteit

Iedereen heeft wel eens stress. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar als je er echt last van krijgt, kan stress ongezond worden.

In onze snel veranderende wereld vol prikkels is het daarom essentieel om je stress- en energieniveaus onder controle te houden.

Als je hoogsensitief bent, is dat nog belangrijker: want er komen meer prikkels dan gemiddeld binnen en je brein verwerkt ze diepgaander en intenser.

In dit gesprek met drie experts ontdek je wat hoogsensitiviteit écht is, hoe je stress kunt herkennen, waarom HSP’s gevoeliger zijn voor stress, energieverlies en burn-outs en hoe je je er kunt tegen wapenen.

9789462346987_OHV

Paperback - ISBN 978-94-6234-698-7 - 132 blz. - € 16,50

An Michiels is als therapeute gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Zij richtte vzw Sensitief op en begeleidt talrijke lezingen, cursussen en therapiesessies. Zij ontwikkelde de ouder-kind-kampen en is een veelgevraagd spreker in scholen en andere organisaties.

 

 

 

 

 

Hoogsensitiviteit_BL

Séverine Van De Voorde is doctor in de psychologie, stress en burn-out coach, HSP professional en loopbaancoach. Ze verdiept zich gedurende meer dan tien jaar in de neuropsychologie en ontwikkelingsstoornissen. Haar onderzoek verscheen in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en ze schreef Wijzer in Ontwikkelingsstoornissen en Survivalgids: wat als je ADHD hebt.

Sinds 2015 heeft ze een eigen praktijk (www.centrumdiabolo.be) waar ze als klinisch psycholoog en coach gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit, veerkracht, stress, energiebeheer, burn-out en loopbaanbegeleiding.

9789462346277_OHV

Paperback - ISBN 978-94-6234-627-7 - 144 blz. - € 16,50

Eric Beke is psychopedagoog bij MPC Terbank in Heverlee. Daar begeleidt hij kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Hij is ook de bezieler van de Rustbox en coördinator van de Survivalacademie, waar hij scholen begeleidt die te kampen hebben met overmatige stress bij leerlingen en leerkrachten.

Andere activiteiten van deze auteurs

Ontdek meer belevingen