activiteiten

Ontdek Waarom we een zak chips altijd in één keer leegeten van Esther Aarts

Ontdek Waarom we een zak chips altijd in één keer leegeten van Esther Aarts

Waarom onze hersenen ons eetgedrag bepalen (en omgekeerd)

Voorstelling
donderdag 30 oktober 13:30 - 14:15
Zaal 2 (Meeting Center)

Waarom kun je geen genoeg krijgen van chips, maar wel van worteltjes? Waarom troosten we onszelf met comfort food? En hoe komt het dat die chocoladereep aan de kassa zo onweerstaanbaar is?

In haar boek Waarom we een zak chips altijd in één keer leegeten onthult professor Esther Aarts de fascinerende wisselwerking tussen je hersenen en je eetgedrag. Met inzichten uit de neurowetenschappen én praktische tips laat ze zien hoe je je brein kan helpen om betere keuzes te maken – zonder dat je alles wat lekker is hoeft te bannen.

Esther Aarts signeert

Signeersessie
donderdag 30 oktober 14:30 - 15:30
Signeerhuis Borgerhoff & Lamberigts Hal 6

Tijdens de signeersessie kan je Waarom we een zak chips altijd in één keer leegeten laten signeren en verder in gesprek gaan met Esther Aarts over hoe je brein je eetgewoontes stuurt – en hoe jij de regie terug kan nemen.

Waarom verdwijnen chips moeiteloos, maar raak je snel uitgekeken op worteltjes? Waarom lonkt comfort food zodra je gestrest of verdrietig bent? En hoe komt het dat die chocoladereep bij de kassa altijd net te verleidelijk is?

In 'Waarom we een zak chips altijd in één keer leegeten' onthult professor Esther Aarts hoe je hersenen je eetgedrag sturen – én hoe jij met wat je eet je hersenen kunt beïnvloeden. Met de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen laat ze zien hoe voeding impact heeft op alles: van je motivatie en stemming tot je vermogen om verleidingen te weerstaan.

Dit boek is een fascinerende ontdekkingstocht door je bovenkamer, boordevol praktische tips om gezondere eetgewoonten in je leven te verankeren, zonder dat je plezier in eten verliest.

Esther Aarts

Over de auteur

Esther Aarts is hoogleraar Voeding en Hersenwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als autoriteit op het gebied van het tweerichtingsverkeer tussen hersenen en eetgedrag combineert ze wetenschappelijke kennis met een passie voor toegankelijke uitleg. In haar werk en lezingen inspireert ze mensen om beter te begrijpen wat er in hun hoofd én op hun bord gebeurt.