← Programma

Auke Hulst - De Mitsukohi Troostbaby Company

Auke Hulst - De Mitsukohi Troostbaby Company
Spannende boekenStripsKidsYoung AdultSamenlevingFantasyLiteratuurSociety
Signeersessie

-

Zaterdag 29 okt

-

15:00
t.e.m.
15:30

-

Hal 6 VBK
Auke Hulst - De Mitsukohi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan. Hulst laat in deze aangrijpende roman zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien. De culminatie van een oeuvre.
In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?
 
Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land, die inmiddels twintig drukken beleefde. Zijn werk is veelvuldig bekroond: Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en En ik herinner met Titus Broederland (2016) met de Harland Award en het reisboek Motel Songs met de Bob den Uyl Prijs. Zijn roman Zoeklicht op het gazon stond op de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en werd uitgeroepen tot Beste Groninger Boek. Naast schrijver is Hulst songwriter en literatuurcriticus.

No items found.

Ontdek meer