← Programma

Politie niet betreden - een workshop met Cis Meijer, Elvin Post en Margje Woodrow

Politie niet betreden - een workshop met Cis Meijer, Elvin Post en Margje Woodrow
Spannende boekenStripsKidsYoung AdultSamenlevingFantasyLiteratuurSociety
Voorstelling

-

Vrijdag 4 nov

-

10:45
t.e.m.
12:45

-

Rode zaal
Politie niet betreden - een workshop met Cis Meijer, Elvin Post en Margje Woodrow


Hoe schrijf je boeken die je op het puntje van je stoel houden én lezen alsof je een Netflix-serie kijkt? Ine Desplinter ondervraagt hierover YA-auteurs Cis Meijer, Elvin Post en Margje Woodrow. Na het verhoor geven de auteurs spannende workshops waarbij je kans maakt om hun boek te winnen! Perfect voor alle tieners vanaf 13 jaar!

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar voorheen ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014. Game on is haar nieuwste spannende jeugdthriller.Hoe ver ga jij voor je vrienden? No fear. No limits. No excuses…Vijf vrienden krijgen een mysterieuze uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel: de nieuwsgierige Noor, de ambitieuze Sky, de knappe Eline, gezelligheidsdier Daan en de sportieve Jordi. De finale zal plaatsvinden in een afgelegen landhuis. Game on! Maar de uitnodiging blijkt de start van een gruwelijk spel. Wanneer Sky spoorloos verdwijnt, móéten de andere vier alles op alles zetten om hun vriendin te redden. Hoever zijn ze bereid te gaan voor haar? En wie heeft het op hen gemunt, en waarom?

Elvin Post (1973) won in 2004 als jongste schrijver ooit de Gouden Strop met Groene vrijdag. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, werd genomineerd voor die prijs. Met Roomservice won hij de Diamanten Kogel, de belangrijkste Vlaamse thrillerprijs. Zijn werk is uitgegeven in het Duits, Frans, Spaans, Turks, Hebreeuws en Indonesisch. Geen weg terug is zijn eerste YA-thriller.Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim midden in de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed. Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

Margje Woodrow (1975) was jarenlang juf van groep 8. Tegenwoordig heeft ze haar handen vol aan het schrijven van spannende jeugdthrillers als Verwoest, en aan het geven van lezingen en workshops op middelbare scholen. Als ze hier niet mee bezig is, loopt ze hard met haar hond, kijkt ze films op Netflix of struint ze kringloopwinkels af, op zoek naar mooie en bijzondere spullen. Maar wát ze ook doet: ze houdt haar ogen en oren open voor ideeën voor nieuwe boeken! Shame on you is de megaspannende jeugdthriller van deze Jonge Jury-winnares.Bloedstollend tot aan de laatste bladzijdes, inclusief QR-codes: beleef dit verhaal door te lezen, luisteren én kijken. Wat als spijt te laat komt…Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van een vakantiepark door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: sommigen zullen moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

No items found.

Ontdek meer