← Kortrijk

De Bel opende Droombos in K in Kortrijk

De Bel opende Droombos in K in Kortrijk

Naar aanleiding van het nieuwe boekenevenement Boektopia in Kortrijk Xpo werd op de eerste verdieping van winkelcentrum K in Kortrijk een Droombos ingericht. Je kon er vanaf 18 september elke zaterdag een gekende of minder gekende auteur ontmoeten, met voorleesmomenten en de kans om boeken te kopen en laten signeren. Jeugdauteur Marc De Bel mocht de spits afbijten.

Bezoekers waanden zich in het Droombos in een andere wereld. Je luisterde op grasmatten en boomstronken naar auteurs, terwijl speciale geluids- en geureffecten de ervaring compleet maakten. Marc De Bel stelde op zaterdag 18 september enkele van zijn recente kinderboeken voor, zoals Oom Harry, De Mini Miss en De avonturen van Kit Kapoen. Elk kind kreeg een leuke verrassing.

Acht zaterdagen lang maakten ouders en kinderen in het Droombos kennis met unieke boeken die de creativiteit prikkelden. Ook op de planning: de boekenreeks Emilio & Margaux van Stephanie Calant, het boek Ali Baba & de 7 Dwergen - voorgelezen door Philip Maes met muziek en speciale geluidseffecten - en Finn & Fran, geboren in de fantasie van Kim Braekevelt en Rebecca Kints.

Het Droombos was elke zaterdag open van 14 tot 17 uur. Er werd gewerkt in ‘slots’ van maximum 30 minuten. Zo kon iedereen aansluiten, gratis en zonder reservatie. Na elk voorleesmoment kon je ook boeken kopen en een praatje slaan met de auteur.

Bron: HLN

Foto's: K