← Kortrijk

De Bel opent Droombos in K in Kortrijk

De Bel opent Droombos in K in Kortrijk

Naar aanleiding van het nieuwe boekenevenement Boektopia in Kortrijk Xpo wordt op de eerste verdieping van winkelcentrum K in Kortrijk een Droombos ingericht. Je kunt er vanaf 18 september elke zaterdag een gekende of minder gekende auteur ontmoeten, met voorleesmomenten en de kans om boeken te kopen en laten signeren. Jeugdauteur Marc De Bel mocht de spits afbijten.

Bezoekers wanen zich in het Droombos in een andere wereld. Je luistert op grasmatten en boomstronken naar auteurs, terwijl speciale geluids- en geureffecten de ervaring compleet maken. Marc De Bel stelde op zaterdag 18 september vanaf 14 uur enkele van zijn recente kinderboeken voor, zoals Oom Harry, De Mini Miss en De avonturen van Kit Kapoen. Elk kind kreeg een leuke verrassing.

Acht zaterdagen lang maken ouders en kinderen in het Droombos kennis met unieke boeken die de creativiteit prikkelen. Ook op de planning: de boekenreeks Emilio & Margaux van Stephanie Calant, het boek Ali Baba & de 7 Dwergen - voorgelezen door Philip Maes met muziek en speciale geluidseffecten - en Finn & Fran, geboren in de fantasie van Kim Braekevelt en Rebecca Kints.

Het Droombos is elke zaterdag open van 14 tot 17 uur. Er wordt gewerkt in ‘slots’ van maximum 30 minuten. Zo kan iedereen aansluiten, gratis en zonder reservatie. Na elk voorleesmoment kun je ook boeken kopen en een praatje slaan met de auteur. Updates over de planning vind je op de Facebookpagina van K in Kortrijk. Aan de vitrine van het pand vind je kijkgaten om tijdens de week al even te piepen wat er op zaterdag staat te gebeuren.

Bron: HLN

Foto's: K