← Kortrijk

Flaneren, shoppen en eten

Flaneren, shoppen en eten

De beste manier om voor het eerst Kortrijk te ontdekken? Stel je Google Maps in op de Sint-Maartenskerk en geniet er op de pleintjes en in de omliggende straatjes van de gezellige winkels, conceptstores, lunchbars, restaurants. Wil je wat verder kijken? Dan zijn hier alvast wat tips van de toeristische dienst:

Shoppen

Zimbashop: Urban streetwear voor wie dat tikkeltje extra zoekt. De slagzin is 'Wear something different' en daar slagen hun collecties zeker in.
Zimbashop | Kortrijk | Facebook

De vreemde eend: De Vreemde Eend is een cadeauwinkel vol originele geschenken, die eigentijds en eigenwijs zijn en een boeiend verhaal vertellen.
De Vreemde Eend - Originele cadeauwinkel te Kortrijk - online verzending.

Non moodshop: Het kleurrijk beschilderde pand springt meteen in het oog. Moeder en dochter bedachten een eigenzinnig en vernieuwend concept.
NON | Facebook

De inkijk: Conceptstore boordevol bijzondere items en cadeautjes met het oog op duurzaam, lokaal en ecologisch design.
de inKijk

Twee: Naast hedendaagse kleding en accessoires voor vrouwen, kan je er ook  terecht voor lifestyle producten als keramiek, duurzame zeep en (droog)boeketten.
HOME | Twee (twee-kortrijk.be)

Eten

Pizzeria Sofia: Hier kan je naast de echte Napolitaanse pizza’s ook smullen van hemelse pasta’s zoals de onweerstaanbare pasta al tartuffo.
pizzeria sofia

Souffleur: Mooie brasseriekaart met uitgebreide bierkeuze. En voor de kleintjes onder ons heerlijke klassiekertjes zoals balletjes in tomatensaus.
Souffleur – Eet- en sfeerkaffee in Kortrijk (souffleurkortrijk.be)

Kaffee Damast: In Kaffee Damast, de bijhorende museumbistro van Texture, kan je terecht voor heerlijk tafelen, een apero of een koffie.
Kaffee Damast, restaurant te Kortrijk (eten, drank en jazz)

Vesper: Vesper is een gezellige eetkroeg in het centrum van Kortrijk waar je lekker kan lunchen met collega’s of dineren met vrienden en familie.
Eetkroeg Vesper - Quick lunch & cozy dinner (vesperkortrijk.be)

Café Rouge: Je vindt ons terug In de schaduw van de Sint-Maartenskerk, op een boogscheut van het drukke winkelcentrum. Geniet van warme sfeer binnenin en op het terras aan een gezellig en rustig plein middenin het centrum.
Contact – Cafe Rouge

Pand.A: Je kan er  terecht voor een heerlijke maaltijd over de middag en 's avonds, een heerlijk, verrassend glas, homemade tapas, een fenomenale koffie, een breed gamma aan fantastische muziek en…
Muziekcafé Pand.A / Kortrijk / Eetcafé (pand-a.be)

Nog meer tips?

Surf naar www.toerismekortrijk.be/nl/genieten