← Kortrijk

Stadswandelingen

Stadswandelingen

Ontdek de creatieve stad aan de Leie en haar vele gezichten tijdens één van de vele uitgestippelde stadswandelingen. Geniet van de Leie, het historisch centrum, de landmarks, de creatieve buurten en de uitstekende horeca. Elke route heeft zijn eigen verhalen en brengt de bezoeker langs plekken die je anders misschien aan je laat voorbij gaan. Een aantal worden opgefleurd met luisterfragmenten en doe-opdrachten.

Meer info

STREUVELS IN DE STAD

Doe- en denkwandeling over Stijn Streuvels in Kortrijk. ’t Perelke was het stamcafé van Stijn Streuvels in Kortrijk. Toepasselijk, want heel wat literaire pareltjes vonden hun oorsprong tussen pot en pint, tijdens de Kortrijkse kronkelingen van Streuvels. In deze geanimeerde wandeling krijg je een aantal van die pareltjes voorgeschoteld.

HUGO CLAUSWANDELING

In deze audiowandeling volgen we de voetsporten van Louis Seynaeve en bezoeken we de plekken waar enkele sleutelscènes in Het Verdriet van België zich afspelen. Het rëele Kortrijk en het Walle uit Het verdriet van België overlappen vaak, maar nooit helemaal. Claus voegt in zijn roman details toe, verdraait de feiten, kleurt bij, ... De spanning tussen fictie en werkelijkheid is dan ook de rode draad van deze wandeling.

KORTRIJK CREATIVE CITY TOUR

Langs unieke landmarks, shops, horeca en events in 6 creatieve buurten! In de middeleeuwen was het Kortrijks vlas één van de belangrijkste Vlaamse exportproducten. Dankzij dit vlas ontwikkelde de stad een reputatie van vakmanschap, kwaliteitsvol design en ondernemerschap. Door oorlogen en economische tegenslagen heeft de textielindustrie zichzelf moeten heruitvinden. Deze noodzakelijke transformatie maakte de Kortrijkse regio tot wat het vandaag is: creatief en veerkrachtig.

METAMORFOSE VAN DE STAD

Mix van historisch en nieuw Kortrijk. Met deze stadswandelroute flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Er is een handige kaart beschikbaar, met een korte beschrijving van alle interessante plekjes.

ZIEMIE Kunstige zoektocht door de stad

Een prachtige route met een vleugje kunst in het centrum van Kortrijk. De ZieMietour neemt je mee op een ontdekkingstocht van 7km doorheen de stad Kortrijk. Je kan de route volgen met de fiets of te voet. Op de route vind je beeldjes terug van kunstenares Mie Bogaerts. Vind jij ze allemaal? Bij elk beeldje past een tekstje van schrijver Joris Denoo. Je leest de tekstjes op de kaart of beluistert ze door de QR code te scannen die je bij de beeldjes vindt.

A CUP OF GEORGE

Dit is het verhaal van George Washington, niet de president, maar de in Kortrijk geboren beroemde gelijknamige uitvinder. Het is een verhaal van wijdvertakte familiebanden, een verhaal van migraties, van ondernemingen en uitvindingen, tegenslagen en successen. Een verhaal dat ons van Kortrijk naar de Verenigde Staten en Guatemala brengt.