Vragen

... waarvan we denken dat ze vaak zullen gesteld worden.
Heb jij nog een andere vraag? Stuur ze naar curieus@boektopia.be.

Covid

Welke coronamaatregelen gelden er?

Vanaf 1 oktober 2021 zijn de regels voor beurzen dezelfde als voor winkels. Mondmaskers en looprichtingen zijn dus niet meer verplicht en er gelden geen beperkingen qua aantal aanwezigen. Een Covid Safe Ticket is evenmin nodig. Mochten de maatregelen nog wijzigen, dan laten we dat hier weten.

Mogen we boeken vastnemen?

Ja. In de Boektopia boekenwinkel gelden dezelfde richtlijnen als in elke andere boekenwinkel.

Moet mijn kind een mondmasker dragen?

Vanaf 1 oktober 2021 zijn de regels voor beurzen dezelfde als voor winkels. Mondmaskers zijn dus niet verplicht. Mochten de maatregelen nog wijzigen, dan laten we dat hier weten.

Moet ik een mondmasker dragen?

Vanaf 1 oktober 2021 zijn de regels voor beurzen dezelfde als voor winkels. Mondmaskers zijn dus niet meer verplicht. Mochten de maatregelen nog wijzigen, dan laten we dat hier weten.

Heb ik een Covid Safe Ticket nodig?

Vanaf 1 oktober 2021 zijn de regels voor beurzen dezelfde als voor winkels. Mondmaskers en looprichtingen zijn dus niet meer verplicht en er gelden geen beperkingen qua aantal aanwezigen. Een Covid Safe Ticket is evenmin nodig. Mochten de maatregelen nog wijzigen, dan laten we dat hier weten.

Faciliteiten

Is er parking voorzien op Kortrijk Xpo?

Er is meer dan voldoende parking op de site van Kortrijk Xpo.

Bij het inrijden van de parking hoeft u geen ticket te nemen.

Je kan bij het uitrijden aan de slagboom eenvoudig betalen met je bankkaart/kredietkaart.

Bezoek publieksbeurs: 4 euro

Hoe geraak ik van de Xpo naar het centrum?

Vanaf Kortrijk Xpo is het 4 km tot de Grote Markt. Er zijn verschillende betaalparkings in het centrum. Verkies je het openbaar vervoer, dan kan je bus 1, 12, 13, 15 of 16 nemen. Dat kost je zo'n halfuurtje.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meebrengen?

Zelf eten en drinken meebrengen naar de expohallen en zalen is niet toegestaan. Het restaurant The Greenhouse biedt snacks en maaltijden aan op de exposite.

Kan ik eten en drinken kopen op de boekendriedaagse?

Op Kortrijk Xpo geniet je in The Greenhouse van fast gourmet kitchen. Met dagverse maaltijden en snelle bediening in een inspirerend kader met veel licht, ruimte en groen.

Waar moet ik afstappen als ik met de bus kom?

Er zijn twee haltes in de buurt van Kortrijk Xpo. Kom je met buslijn 1 of 12, dan stap je af aan halte Kinepolis Xpo. Kom je met buslijn 13 of 16, dan stap je af aan Halve Jan.

Wat zijn de openingsuren van Boektopia?

De openingsuren variëren van dag tot dag. 
- 30/10: van 09u00 tot 22u00
- 31/10: van 09u00 tot 20u00
- 1/11: van 09u00 tot 20u00

Tot hoe laat vertrekken er treinen uit Kortrijk?

De laatste trein richting Antwerpen (via Gent), Gent en Brugge vertrekt om 00u58. De laatste trein naar Brussel is om 23u58. Wie naar Hasselt wil, kan dat nog tot 22u58. We raden je aan om op zeker te spelen en voor jouw bestemming de apps en websites van NMBS te raadplegen.

Kan ik mijn fiets veilig opbergen?

Er zijn fietsenstallingen voorzien aan ingang Noord en ingang Zuid van Kortrijk Xpo. Voor alle duidelijkheid: dit zijn geen bewaakte of afgesloten stallingen. Zorg dus zelf voor de nodige beveiliging en sloten, zoals je dat anders ook zou doen.

Zijn er laadpalen voor elektrische auto's voorzien op de parking?

Er zijn een aantal laadpalen voorzien op parking 4. Aan de uitrit vind je ook een Tesla snel laadstation.

Tickets

Moet ik een ticket kopen om de boekenmarathon online te volgen?

Nee, dit hoeft niet. Iedereen kan gratis meegenieten van de online uitzending van de boekenmarathon en dit op boektopia.be en knack.be.

Als je een ticket hebt voor Boektopia in Kortrijk Xpo, kan je wel even binnenspringen bij de opnames om je favoriete auteur live aan het werk te zien.

Kan ik boeken kopen op Boektopia?

Er is een centrale boekenwinkel waar je terecht kan, uitgebaat door Boekenhuis Theoria.

Als je favoriete auteur ter plaatse is, kan je zelfs een gesigneerd exemplaar mee huiswaarts nemen.

Zijn er signeersessies?

Ja, die zijn er zeker.

Aansluitend aan elke voorstelling wordt er in de boekenwinkel door de auteur(s) gesigneerd.

Ook de auteurs die live naar de boekenmarathon komen, zullen mogelijks hun boeken signeren, dit wordt aangegeven in het programma van de boekenmarathon.

Wat als ik meer dan twee voorstellingen wil bijwonen?

Bij de registratie van je ticket kan je 2 voorstellingen opgeven om een plaatsje bij te reserveren. Indien er op de dag zelf nog voldoende plaats is in een andere voorstelling, dan kan je daar zeker bij aansluiten. 

Kan ik mijn ticketgeld terugkrijgen?

Ticketgeld wordt niet teruggestort of terugbetaald.

Kan ik korting krijgen met een studentenkaart?

Neen. Enkel kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen extra korting. We hebben er bewust voor gekozen om de ticketprijzen voldoende laag te houden zodat zoveel mogelijk mensen van Boektopia kunnen genieten.

Moet ik als gepensioneerde ook betalen?

Ja. Enkel kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen extra korting. We hebben er bewust voor gekozen om de ticketprijzen voldoende laag te houden zodat zoveel mogelijk mensen van Boektopia kunnen genieten.

Moet mijn kind ook betalen?

Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen, bestel hiervoor wel een gratis ticket online. Jongeren tussen 13 en 18 jaar betalen vijf euro inkom.

Hoeveel kost een ticket?

Eén ticket geeft je voor één dag toegang tot Boektopia. Inclusief max. twee voorstellingen naar keuze, het boekenparcours, de boekenmarathon en de boekenwinkel.

  • Volwassenen (18+): € 10 (voorverkoop) / € 12 (kassa)
  • Jongeren (13-18): € 5 (voorverkoop) / € 6 (kassa)
  • Kinderen (0-12): gratis

Kan ik mijn ticket inruilen?

Neen, tickets kan je niet inruilen.