← Nieuws

Belevingsroutes, wat mocht je verwachten?

November 2, 2021
Belevingsroutes, wat mocht je verwachten?

6 belevingsroutes waar je 50 boeken kon winnen ... Daarvoor alleen al was het de moeite om naar Boektopia te komen. Maar wat mocht je van de belevingsroutes zoal verwachten? Een kort overzicht.

Kids

Wat dacht je van een boekenpretpark van 800m2? Waar kinderen klauteren langs octopussen, haaien en vulkanen en zo in de wereld van hun favoriete verhalen duiken. Waar ze een loopbrug over het ballenbad proberen over te steken. En waar ze alle 18 boeken die ze onderweg tegenkwamen ook konden winnen. Daarvoor moesten ze goed zoeken naar de verstopte letters.

Lees meer

Strips & illustraties

Hoe stripverhalen en illustraties ontstaan. Als bezoeker wandelde je tussen tekentafels waar de Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Wonderkonijn, Lotta en andere beeldverhalen stap voor stap tot leven kwamen. Je kon er ook deelnemen aan workshops met bekende illustratoren en tekenaars. Of je ging er op de foto met je favoriete striphelden. Een parcours voor jong en eeuwig jong.

Lees meer

Crimi

Op onderzoek in mysterieuze zaken. Elke bezoeker kreeg een UV-lamp om in donkere kamers te zoeken naar tips in decors van 9 crimi-verhalen. Van een ziekenhuiskamer tot een oude bibliotheek waar een moord gebeurde. Vond je alle tips? Dan kon je daarmee het codewoord vormen en maakte je kans op een crimi-boekenpakket.

Lees meer

Literatuur en romans

Boeken kwamen op schermen tot leven. Als bezoeker wandelde je langs 20 kleine open kamers waar je niet alleen de cover van het boek te zien kreeg, maar waar je ook een fragment te horen kreeg. Voorgelezen door de auteur of een professionele stem. Uiteraard kwam je telkens ook meer te weten over de auteur en het boek zelf.

Samenleving

Wist jij welk boek er schuilgaat achter de 5 trefwoorden op het gesloten kastje? Als bezoeker ontdekte je op een speelse manier meer over de 13 titels in het parcours en maakte je kans om een boekenpakket te winnen. Tenminste, als je het juiste woord kon vormen. Hiervoor moest je de juiste antwoorden selecteren op vragen die met het thema van het boek te maken hadden.

Lifestyle

Welkom in ons lifestyle fotomuseum. Als bezoeker liep je er langs warme, houten muren vol sprekende beelden uit 13 lifestyle boeken. Wilde je meer te weten komen over het boek of het beeld? Dan scande je de QR-code en kreeg je een exclusief recept of een tip uit het boek.