← Nieuws

Warm, gemoedelijk en stijlvol

Warm, gemoedelijk en stijlvol
November 10, 2022
Warm, gemoedelijk en stijlvol

Na deze eerste volwaardige editie mogen we stellen dat Boektopia er staat. De reacties van auteurs, bezoekers, pers en uitgeverijen zijn lovend. Ze spreken over een warm, gemoedelijk en stijlvol evenement.

Op Boektopia genoten 27.650 boekenliefhebbers genieten van honderden voorstellingen, signeersessies, live radio-uitzendingen, workshops, TED Talks en belevingsroutes voor kinderen en volwassenen. De crimi-speurtocht, het voorleesbos en de podcaststudio blijken absolute publiekstrekkers. De podcasts kan je nu ook beluisteren op onze website, Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Bekijk de aftermovie

Meer dan 50.000 nieuwe boeken vonden de weg naar vele lezers. De absolute bestsellers waren Marc De Bel, Eva Mouton met Zelfzorg is het begin van alles en John Boyne met Toen de wereld brak. Om en bij 40% van de verkoop gaat naar kinderboeken, een hoopgevend signaal voor de toekomst. Maar ook het logische gevolg van de aandacht die we besteden aan de beleving voor kinderen en families. Ouders laten ons weten dat ze nu al uitkijken naar de editie van volgend jaar.  

Op Boektopia konden bezoekers meer dan 500 auteurs en illustratoren uit binnen- en buitenland ontmoeten. Zowel opkomende talenten, lokale auteurs als internationale bestsellers. Ook de lifestyle, sport- en entertainmentwereld kon op heel wat bestaande en nieuwe fans rekenen. Onder hen o.a. Neal Shusterman, Nicci French, Santa Montefiore, Nino Haratischwili, Katie Fforde, MJ Arlidge, John Boyne, Tim Harford, Delphine Lecompte, Toni Coppers, Oek de Jong, Anja Feliers, Eva Mouton, Lieve Joris, Steven Derix, Geert Van Istendael, Marc De Bel, Riadh Bahri, An Swartenbroekx, Wim Opbrouck, Herman Verbruggen, Marijn Devalck, Evy Gruyaert, Ann Wauters, Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari, Pascale Naessens, de Zoete Zusjes en Geronimo Stilton.

Uiteraard zijn er nog zaken die beter kunnen. Net zoals we al grote stappen zetten na de light-editie van vorig jaar, zullen we dat ook de in toekomst blijven doen. Om ons daarbij te helpen, sturen we binnenkort ook een tevredenheidsenquête naar onze bezoekers. Zet alvast de herfstvakantie 2023 in je agenda voor onze volgende editie van Boektopia in Kortrijk.

Meer nieuws