Nieuws

De langste rijen

celine

Wie kreeg het meeste fans over de vloer van de signeerhuizen? Voor een handtekening en een foto met hun favoriete auteur of artiest.

In deze categorie zouden we er makkelijk tientallen kunnen vernoemen voor wie de fans graag in de rij gingen staan. Wat daarbij opvalt is hoeveel aandacht de auteurs aan hun fans geven. Hier alvast de 5 opvallendste.

Foto's: studenten VIVES Hogeschool

herman

Herman Verbruggen & Hec Leemans

marc

Marc de Bel

signeer

Geronimo Stilton

signeer

Danny Verstraeten

signeer

Tine Lefebvre

signeer

Rebecca Kints

signeer

Matthias Boonen

signeer

Gloria Monserez

signeer

Dan Karaty

signeer

Jens Dendoncker

signeer

Peppe Giacomazza

signeer

Tom De Cock

signeer

Pedro Brugada

signeer

Servaas Bingé

signeer

Thomas De Smedt

signeer

Annemie Berebrouckx

signeer

Nina en Eva Mouton

signeer

Naomi Queeckers

signeer

Leen Dendievel

signeer

Lieven Scheire

signeer

Mirjam Aarts

signeer

Karel Vingerhoets

signeer

Luc Descamps

De allerlaatste keer

zaterdag 28 oktober

Met meer dan 30 miljoen verkochte albums groeide de Kiekeboes uit tot de populairste in Vlaanderen. Hiervoor zette Merho zich meer dan 45 jaar lang met hart en ziel in. “Hard werk, want artwork is hard work”, aldus Merho. Met zijn 75ste verjaardag in het vooruitzicht, voelde Merho dat het tijd rijp was om zijn stripcarrière af te sluiten met een spetterend laatste album: Seizoensfinale. Op Boektopia signeerde de auteur voor de laatste keer de Kiekeboes.

De allereerste keer

zaterdag 28 oktober

Na meer dan 40 jaar als bevoorrechte getuige van de handel en wandel in het Vlaamse medialandschap, gaat Dany Verstraeten op pensioen. Sinds de lancering van VTM in 1989 is hij als anker van het VTM-nieuws een vertrouwd gezicht in de Vlaamse huiskamers. Jarenlang was hij ook mee verantwoordelijk voor het succes van het reportagemagazine Telefacts. Hij schreef zijn ervaring neer in "Verankerd" en kwam voor de allereerste keer ooit signeren.

Céline Dept van CEMI

zaterdag 4 november

Haar vriend Michiel was er niet bij maar dat hield die fans niet tegen om langs te lopen voor een foto, handtekening, babbeltje en cadeautje. Allemaal in het kader van hun nieuwste escapeboek en doeboeken.

Herman & Herman

Verbruggen, zondag 29 oktober
Brusselmans, woensdag 1 november

Herman Verbruggen en Hec Leemans signeerden hun strips Markske, terwijl Herman Brusselmans zijn twee laatste romans kwam signeren. Voor de gelegenheid in het gezelschap van zoontje Roman.

Marc de Bel & Geronimo Stilton

Meerdere dagen

Als je al hun signeerrijen achter elkaar zou zetten, zijn Marc de Bel en Geronimo Stilton de absolute keizers van de handtekening. Terecht, trouwens, elks met honderden boeken op hun teller. Denk maar aan de Fantasia, Boeboeks, Splinter, en (s)toverij-reeksen.

Jeroen Meus

zondag 29 oktober

Geen dagelijkse maar wel klassieke kost. Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken. Iets wat zijn fans zeker wisten te appriciëren.

Meer nieuws