Nieuws

De volste zalen

scheire

Welke auteurs, personages of artiesten wisten het meeste volk naar onze podia te lokken? Je leest het hier.

Foto's: studenten VIVES Hogeschool

Musicals, lezingen, keynotes, interviews, theater, workshops,… Negen dagen lang kon je op zeven podia genieten van honderden voorstellingen voor alle leeftijden. Maar voor welke voorstellingen trok het meeste volk naar de grote zaal in Kortrijk Xpo?

A.I. Q&A met Lieven Scheire

zondag 29 oktober

Zal jij ooit aan je huiscomputer vragen wat je moet aantrekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zullen rechters zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. En zal jij persoonlijk bereid zijn een AI-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al wanneer je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt of de spam uit je mails laat filteren. Er valt haast niet meer te ontkomen aan Artificiële Intelligentie. Maar wat is het juist? Wat willen we ermee doen en hoe zal onze toekomst eruit zien met AI?

scheire

scheire

scheire

scheire

scheire

Dirk De Wachter over troost, liefde en geluk

vrijdag 3 november

Troost, Liefde en Geluk: universele thema’s die voor elk mens een persoonlijke invulling krijgen. ‘Psychiater des vaderlands’ Dirk De Wachter denkt vanuit een constante verwondering na over hun betekenis. Een gesprek over de troost van schoonheid, de liefde die zich toont in gewonigheid en hoe het geluk misschien wel ligt in het contact met anderen. Verwacht geen kant-en-klare antwoorden of succesrecepten, maar een zoektocht die meandert langs grote en kleine gevoelens en gedachten.

dirk

dirk

dirk

Mini-concert Kapitein Winokio

donderdag 2 november

Kapitein Winokio maakt al bijna 20 jaar lang sprankelende kindermuziek waarmee hij appelleert aan de ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht van kinderen. Tegelijkertijd doet hij het kind in òns ontwaken. Zo weet hij elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders. En nu kwam hij naar Boektopia, samen met muziekmatroos Ivanov.

kap

kap

kap

kap

kap

kap

De Spiekpietjes Musical: sneakpreview

donderdag 2 november

Wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen trekken Sinterklaas’ allerkleinste vriendjes de wijde wereld in om te kijken hoe ongelooflijk braaf de kinderen wel zijn. Ze zien natuurlijk ook alle deugnietenstreken... ’s Avonds, wanneer alle dropjes in hun bedje liggen, bellen de Spiekpietjes alle info over flinke kindjes en deugnieterij door naar de opschrijfpieten in Spanje. Zo komt het dus dat Sinterklaas zijn rode boek zo zorgvuldig kan aanvullen met de juiste informatie. Speciaal voor Boektopia knipten en plakten we de allerleukste liedjes uit onze musical aan elkaar tot een grappige muzikale preview!

spiek

spiek

spiek

30 jaar Boeboeks

woensdag 1 november

Dit jaar bestaat de Boeboeks-reeks van Marc de Bel 30 jaar. En dat viereden we uiteraard uitgebreid op Boektopia! Het werd een spetterend verjaardagsfeest in het gezelschap van de auteur en de hoofdrolspelers.

boeboeks

boeboeks

boeboeks

boeboeks

boeboeks

Meer nieuws