← Nieuws

De week in workshops

De week in workshops
October 19, 2022
De week in workshops

"Hoe doe je dat eigenlijk?" Experts openen de deur naar hun wereld. Van haiku's tot illustraties. Van cricuts tot smudgesticks.

Positivisme met Ingeborg Sergeant en Inge Jacob

ZATERDAG 29 OKT

Ingeborg Sergeant en Inge Jacob geven een inspiratiesessie! Een heel toegankelijke workshop, met oefeningen en tips uit hun 'Inspiratiekalender'. Zo leer jij een positief ingestelde persoon zijn, een PIP!

Haiku's schrijven met Lotte Dodion

MAANDAG 31 OKTOBER & DONDERDAG 3 NOVEMBER

Lotte Dodion breekt de regels van wat haiku zogezegd moet zijn. Met korte instructies, sappige weetjes en frisse voorbeelden toont ze je wat haiku allemaal zou kunnen zijn. Als cheerleader moedigt ze je langs de kantlijn aan om het vooral zelf te proberen. Voor iedereen die met taal wil spelen: hier is haiku!


Leren illustreren met Yule Hermans

DINSDAG 1 NOVEMBER

Yule Hermans is een jonge illustratrice. Met haar sfeervolle en poëtische illustraties vertelt ze kleine verhalen. Soms verhuist ze haar tekentafel naar een podium waar ze live illustreert tijdens vertelvoorstellingen. Recent deelde ze haar persoonlijke verhaal over het gemis van een ouder in ‘Voor altijd dichtbij’.


Smudgesticks maken met Elke Elsen

WOENSDAG 2 NOVEMBER

Elke Elsen is gepassioneerd door bloemen en wat je allemaal met bloemen kan maken. Daarom schreef ze het boek Hart voor bloemen, waarin ze je meeneemt in haar bloementuin op het ritme van de seizoenen. In deze workshop kan je leren smudgesticks te maken. Het is niet moeilijk en het ruikt heerlijk!

Verhalen maken met oude foto's als inspiratie met Gert-Jan van den Bemd

DONDERDAG 3 NOVEMBER

Voor zijn roman Branco & Julia haalde Gert-Jan van den Bemd inspiratie uit oude foto's. Benieuwd hoe hij deze roman heeft vormgegeven en hoe je zelf ook foto's als inspiratiebron voor verhalen kan gebruiken? Dan is deze workshop iets voor jou.


Spannende verhalen schrijven met Cis Meijer, Elvin Post en Margje Woodrow

VRIJDAG 4 NOVEMBER

Hoe schrijf je boeken die je op het puntje van je stoel houden én lezen alsof je een Netflix-serie kijkt? MNM-DJ Wanne Synnave ondervraagt hierover YA-auteurs Cis Meijer, Elvin Post en Margje Woodrow. Na het verhoor geven de auteurs spannende workshops waarbij je kans maakt om hun boek te winnen! Perfect voor alle tieners vanaf 13 jaar!


Creatief met Cricut met Joan Berris en Vera Mols

ZONDAG 6 NOVEMBER

Ken je Cricut al? Het is een Amerikaans merk dat snijplotters, warmtepersen en alle bijbehorende materialen aanbiedt. De laatste jaren groeide er een heuse community die online en live samenkomt en inspiratie deelt. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos en dat tonen de auteurs van 'Creatief met Cricut' graag in deze toegankelijke workshop!


Word je eigen interieurarchitect met Tanja Brandt

ZONDAG 6 NOVEMBER

Tanja Brandt is interieurarchitect en auteur van het boek Word je eigen interieurarchitect. Tijdens deze workshop geeft ze interieur-consultaties. Heb jij vragen over kleurenpaletten, lichtinval of principes van interieurarchitectuur? Tanja Brandt biedt je een antwoord op al je vragen.

Meer nieuws