← Nieuws

Koersen doet beleven

Koersen doet beleven
October 16, 2022
Koersen doet beleven

Hou je van het geklik van derailleurs? Op 30/10 trekken we een drinkbus fietsplezier open. 

Velo women

Heb jij wekelijks een grote fietstour gepland of kies je eerder voor een occasioneel fietstochtje elke maand? Wat het ook mag zijn, het online platform The Women Peloton heeft sowieso een antwoord op al jouw vragen over trainingsschema’s, voedingsadvies en materiaaltips. Het team van Elke Bleyaert en Jasper Stuyven bestaat uit verschillende experten (kinesitherapeuten, sportpsychologen, …) en stelt graag hun praktische gids voor vrouwelijke wielerfans voor.

Lees meer

Iedereen Flandrien

Je ziet de kasseien en de hellingen al lonken, maar wat is nu de beste fiets voor jouw doel, hoe neem je de perfecte bocht en waarmee vul je je drinkbus? 'Iedereen Flandrien' van Guy Fransen en Liesbet Aelvoet neemt je mee in een 10 weken durend traject dat je voorbereidt om een echte Flandrien te worden.⁠ Krijg tips van experts over omgaan met spierpijn en leer welke gezonde maaltijden je moet voorzien. Bepaal je niveau (beginner of gevorderde), spring op je fiets en je bent klaar om te starten!

Lees meer

Epic rides

Frederik Backelandt begon als sportjournalist bij Het Nieuwsblad en leidt nu als uitgever Grinta! Publicaties, dat onder andere het fietsmagazine Grinta! en wielerblad Cycling uitgeeft. Hij schreef ook diverse wielerboeken, waaronder onlangs ‘Epic Rides’. Niet alleen op papier etaleert hij zijn kennis over de wielersport; hij koerst ook zelf. Zo won hij verschillende keren het wereldkampioenschap wielrennen voor journalisten en is hij verslingerd aan fietsen in de bergen. Samen met José De Cauwer en special guest duikt hij ook in het theater. Nu ook samen op Boektopia.

Lees meer

De eerste wielerthriller (5 november)

Al een jaar of vijf zat Louis van Dievel, journalist en auteur van tal van bekroonde romans, met een roman over de wielerwereld in zijn hoofd. Maar het was een artikel in De Standaard dat hem de drempel tussen denken en doen deed oversteken. Hij vertelt er alles over in dit interview. 

Lees meer

Meer nieuws