← Nieuws

Boektopia 2021: Volledig programma bekend

October 3, 2021
Boektopia 2021: Volledig programma bekend

150 auteurs, 50 shows, 20 uren interviews, 6 belevingsroutes. Drie dagen lang live beleving in Kortrijk Xpo ... en stad.

Al vrij snel werd duidelijk dat grote, kleine, bekende en verrassende namen vanaf 31 oktober naar Kortrijk Xpo zouden afzakken. Choreograaf en tv-maker Ish Ait Hanou bewijst al enkele jaren dat hij ook woorden kan laten dansen. En wat Johan Verminnen al decennia lang op het podium doet, krijgt nu ook een vervolg op de leesbühne: je meevoeren op golvende melodieën.

Drie dagen lang passeren 150 auteurs, dichters, tekenaars, politici, journalisten, chefs, wetenschappers, zangers, dansers, denkers en dromers de revue. In een boekenmarathon van in totaal 20 uur korte interviews. In een vijftigtal voorstellingen. Van een debat over wereldpolitiek tot een sereen gesprek over euthanasie. Van een musical tot een stripconcert. Van stoverij met frieten tot Keto. Een boekendriedaagse voor alle leeftijden en interesses.

En er is meer ...

Laat je in de expohallen verrassen door zes belevingsroutes, telkens rond een ander thema. Waar je als kind mag klauteren en ontdekken dat het een lieve lust is. En waar je je als volwassene helemaal laat onderdompelen in je favoriete genre vol nieuwe titels. Uiteraard mogen de boekenwinkel en signeersessies niet ontbreken. Zelfs Geronimo Stilton komt langs. In hoogsteigen persoon.

Ook de stad zelf staat in het teken van lezen en beleven. Met gratis wandeltochten en museabezoeken tijdens en kort na het evenement. En in winkelcentrum K komen in aanloop naar de boekendriedaagse nu al bekende en minder bekende auteurs voorlezen en signeren.

Benieuwd naar wie en wat je zoal mag verwachten in Kortrijk Xpo? Bekijk dan onze voorstellingen en marathonlijst.