← Nieuws

Boektopia. Meer dan een nieuwe naam.

September 6, 2021
Boektopia. Meer dan een nieuwe naam.

Lezen, dat is opgaan in je boek. Genieten, ontspannen of soms zelfs vluchten. Dat is verkennen en verdiepen. En pronken met je kennis. Dat is samen met andere lezers mijmeren, debatteren en filosoferen. Kortom ... lezen doet (be)leven.

En dat is exact wat we met Boektopia willen aanwakkeren. Om iedereen meer of weer aan het lezen te krijgen. Door van lezen een beleving te maken. Niet één week in een (na)jaar maar het hele jaar door. Met boektopia.be als centrale hub. Met evenementen over heel Vlaanderen. Waar je boeken kan kopen en deuren opent naar nieuwe werelden.

Dit najaar gaan we van start met ons eerste belevingsevenement in Kortrijk Xpo. Een driedaagse light editie van 30 oktober tot 1 november. Als creatieve amuse voor onze full editie in het najaar van 2022. Waar de beleving in de expohallen en in de stad in elkaar overvloeien. 

Boektopia BV, dat zijn Clavis, Daphne, Lannoo, Pelckmans Uitgevers, Standaard Uitgeverij, VBK Uitgeversgroep, Uitgeverij Snoeck en Yoyo Books samen in één vereniging. Ook GAU (Groep Algemene Uitgevers) sluit zich aan als stem van de kleinere uitgeverijen en boekendistributeurs.