← Programma← Boekenmarathon← Boekenmarathon

Anna & Heksje Mimi (series) - Kathleen Amant

Zondag 31 okt

-

17:15
t.e.m.
17:30

-

Anna & Heksje Mimi (series) - Kathleen Amant

Kathleen Amant is mama van twee zonen, Din (1998) en Arend (2000), en een dochter, Noa (2003). Ze houdt van tennis, skiën, comedy, Thaïs en Indisch eten, mensen met een hoek af, de natuur en de zee. Schrijven en tekenen is haar grootste passie. Ze wil kinderen hetzelfde gelukzalige, warme gevoel geven dat ze zelf ervaarde als kind bij het lezen van een goed boek. Haar boek 'Klaasje, Sinterklaasje' vindt ze daarvan een goed voorbeeld: als ze dat boek voorleest aan een groep kleuters, dan schuiven die tijdens het verhaal zo hard op naar voren, dat ze bijna op haar schoot eindigen. Het lijkt dan of de kinderen zelf in het boek willen kruipen. Als dat gebeurt dan is haar missie geslaagd, vindt ze zelf.

Heksje Mimi is ziek

Een geruststellend en zelfs gezellig verhaal waarin ziek zijn niet het einde van de wereld is. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar. Op een ochtend ziet heksje Mimi in de spiegel dat haar snoet vol met rode stippen staat. Snel vliegt ze op haar bezem naar Roosje. Die probeert haar te genezen, maar dat lukt niet. Samen gaan Roosje en Mimi naar hun vriendinnen. Kan een van de heksjes Mimi weer beter maken?

Anna’s grote emotieboek

Een dik conceptboek van Anna vol herkenbare situaties die met emoties te maken hebben. Met achterin tips voor hoe je kinderen met hun gevoelens kunt leren omgaan. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Anna is boos als de poes haar blokkentoren omstoot, verdrietig als ze mama mist op school en bang als ze een spinnetje ziet. Maar ze is blij als ze bij oma en opa mag gaan logeren. En verder is Anna soms trots, jaloers, verlegen, teleurgesteld, dapper of overprikkeld. Wat zijn er toch veel gevoelens!

Clavis