← Programma← Boekenmarathon← Boekenmarathon

Earthshot - Jonnie Hughes (webcam)

Maandag 1 nov

-

17:30
t.e.m.
17:45

-

Earthshot - Jonnie Hughes (webcam)

Earthshot: Hoe we onze planeet kunnen redden van Colin Butfield en Jonnie Hughes verschijnt kort na publicatie van het internationale IPCC rapport, en net voor het Klimaatsignaal van het KNMI en de Klimaattop in Glasgow. 

De boodschap van het boek is helder maar bovenal urgent: we hebben tien jaar om de aarde te redden. Als we nu niet veranderen, zal de aarde in 2030 onherstelbaar beschadigd zijn. Het initiatief richt zich op vijf gebieden: natuur, lucht, oceaan, klimaat en afval. Earthshot toont hoe we juist met deze vijf ‘earthshot-doelen’ een verschil kunnen maken.

Dit boek toont de bittere realiteit van de klimaatcrisis. Maar het biedt bovenal ook hoop, inspiratie en innovatieve mogelijkheden, die samenkomen in de Earthshot Prize, die de komende tien jaar zal worden uitgereikt. De Earthshot Prize is de meest prestigieuze en
revolutionaire klimaatprijs ooit en werd gelanceerd door Prins William en zijn Royal Foundation.

Earthshot: Hoe we onze planeet kunnen redden is geschreven door Colin Butfield, executive director bij WWF, en meermalig prijswinnend producent en regisseur Jonnie Hughes.

Jonnie Hughes en Colin Butfield: ‘Het concept van Earthshot is simpel: we hebben tien jaar om het tij te keren, vijftig ingenieuze ideeën en één doel – de planeet redden. Wat we nodig hebben is actie en optimisme. Ons boek reikt van de koraalriffen van Mexico via de palmolieplantages in Borneo en schapenboerderijen in Australië tot de bossen van Kenia. Met dit boek laten we zien hoe het zover is gekomen en hoe we, door met zijn allen samen te werken, de wereld kunnen herstellen.

VBK België