← Programma← Boekenmarathon← Boekenmarathon

Ohlalala sofa-babbelconcert met Steven De Bruyn en Roland

Maandag 1 nov

-

16:00
t.e.m.
17:30

-

Ohlalala sofa-babbelconcert met Steven De Bruyn en Roland

Voor elk moment in het leven is er een Belgisch lied. Ohlalala brengt Belgische muziek en de unieke verhalen erachter. Zo werpt Ohlalala een blik op muziek in het leven en het leven in muziek. Online, in een magazine of via live sofa-babbelconcerten. Want muziek ontlaadt en laadt op. Steven en Roland spelen hun lievelingssongs en die van het publiek én nemen  jou mee langs de soundtrack van hun leven tijdens een intieme babbel.

Gastheer Steven De bruyn, onttrokken aan de Limburgse steenkoolgroeve en eigenaar van een collectie van meer dan 200 mondharmonica's, maakt België - ook na Toots Thielemans - nog ver buiten de landsgrenzen bekend met zijn mondharmonica. Hij richtte in België met El Fish de eerste bluesband op die onze geliefde AB deed vollopen.

Als alleen je voornaam reeds volstaat, mag je jezelf wel beschouwen als de godfather van de Belgische blues. In 1990 richtte Roland Van Campenhout (76) samen met Arno, de Belgische bluesband ‘Charles et les Lulus’ op. Hij wist rockers als Admiral Freebee en Mauro aan boord te halen voor de productie van zijn platen.

Pelckmans Uitgevers

Foto: GVA