Het komt goed met ons eten. Wil je weten hoe en waarom?
Stel jouw vraag over de toekomst van ons eten
Joris Relaes signeert 'Het komt goed met ons eten'
Nele Jacobs signeert 'Het komt goed met ons eten'
Stel jouw vraag over de toekomst van ons eten
Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst?
Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zit de wetenschap niet stil. In ‘Het komt goed met ons eten’ serveren onderzoekers van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) opvallende innovaties en maatschappelijke trends. Welke richting gaat het in de toekomst uit met ons eten? Eten we straks niet alleen dierlijk en plantaardige eiwitten, maar ook microbieel geproduceerde eiwitten? Die blijken amper klimaatimpact te hebben. Zijn onze bodems veerkrachtig genoeg om ons te blijven voeden? Wist je dat artificiële intelligentie ook in de landbouw- en visserijsector al z’n intrede deed?
Voor het eerst is er nu een boek voor een breed publiek, toegankelijk geschreven, die de lezer een unieke inkijk biedt in innovaties die de productie van ons eten kunnen veranderen. Worden die innovaties straks ook werkelijkheid? Dat bepaal jij als (bewuste) consument mee.
Tijdens Boektopia brengen auteurs Joris Relaes en Nele Jacobs enkele ILVO-onderzoekers mee voor een boeiende dialoog. Je bent welkom om jouw prangende vraag over voedsel en landbouw te stellen.
Wie zeker langs komt is VRT-weerman Bram Verbruggen. Als klimaat was hij onlangs bij ILVO op bezoek en mocht hij ‘Het komt goed met ons eten’ als één van de eersten lezen. Benieuwd naar zijn reactie?
OVER DE AUTEURS:
Joris Relaes staat aan het hoofd van ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek. Hij is landbouweconoom en ook voorzitter van het Centrum Agrarische Geschiedenis. Hij is de auteur van Het komt goed met ons eten.
Nele Jacobs is woordvoerder en communicatieverantwoordelijke voor ILVO. Ze werkte voorheen als landbouwjournalist. Zij is de auteur van Het komt goed met ons eten.