activiteiten

Rebecca Kints signeert haar nieuwste kinderboek: ‘Aradia, godin der heksen – Friedl’

rebecca Kints

Van de één op de andere dag ontdekt Friedl dat ze krachten bezit. Ze wordt gekatapulteerd in een onbekende wereld, de wereld van magie… voor haar en haar mama een totaal onbekende wereld. Of toch niet? Weet mama meer? Wat gebeurt er toch allemaal? Veel tijd om hier bij stil te staan, krijgt Friedl niet. Er dreigt gevaar, een groot gevaar… Duik samen met Friedl in de magische wereld van de hekserij. Ontdek hoe ze hier mee omgaat en welke avonturen ze op haar pad tegenkomt…

cover

achterflap

Hallo, ik ben Rebecca Kints, een 47-jarige MS’er die zich sinds kort auteur mag noemen. Mijn passie ligt bij kinderen en jongeren als ex-leerkracht... een job die ik vol passie heb uitgevoerd. Elke dag trok ik met plezier naar de klas, naar mijn "gasten", mijn "pubers" In 2008 sloeg echter het noodlot toe en moest ik door mijn ziekte in 2013 noodgedwongen het onderwijs verlaten. Mijn wereld viel in duigen, ik dacht niet ooit nog zo'n passie terug te vinden...

Tot in mei 2021 ik voor het eerst de pen in handen nam en het eerste "Finn & Fran"-verhaal schreef! Wat begon als een 'verhaaltje schrijven' en dit uit vriendendienst, groeide uiteindelijk uit tot een echte passie! Zonder het te beseffen kwam mijn schrijfkriebel naar boven. Sinds het eerste avontuur van "Finn & Fran" borrelt de fantasie in me op en wil ik die op papier delen. Een nieuwe droom groeide, zelf een verhaal schrijven voor een lezend publiek. In november 2022 werd deze droom een feit! Mijn eerste boek voor jonge lezers was geboren ‘De Magische Eik’. Al snel volgde mijn (voor)leesbundel ‘Prinses Badeend Kampeert in het Circus’.

Hier stopt het avontuur echter niet , de voorbije drie jaar zorgde al voor mooie herinneringen. Het schrijven in combinatie met het mogen ontmoeten van mijn lezerspubliek zet aan tot nog meer van dit. Daarom ben ik sinds kort een samenwerking aangegaan met een kleine, familiale uitgeverij 'Fill in the Blanks'. In het najaar 2023 komt mijn eerste boek bij hen uit, weer iets nieuws om naar uit te kijken. Het mooie aan deze uitgeverij is dat zij het uitgeven van boeken combineren met goede doelen. Als auteur mag ik zelf het goede doel dat gekoppeld wordt aan mijn boek, kiezen. Daar heb ik niet lang over moeten nadenken... En zo kom ik bij de MS Liga terecht!

Mijn boek ‘Aradia, godin der heksen – Friedl’ komt binnenkort op de markt. Met dit boek zou ik graag mijn lotgenoten, maar ook hun kinderen en kleinkinderen een hart onder de riem steken. We dragen allen dezelfde stempel, maar volgen elk ons eigen parcours. Straks in november draag ik 15 jaar dit rugzakje met me mee, met zijn ups en downs. Toch is mijn levensmoto ‘Van het leven genieten en alles door een roze bril bekijken’. Ik hoop met mijn verhaal sommigen onder ons moed te geven, het leven stopt niet met MS. Opgeven staat niet in mijn woordenboek, - ondanks het afgeven van emotioneel, als lichamelijk kunnen – blijf ik dromen. Vandaar dan ook dat het thema ‘fantasie’ sterk in mijn boeken aanwezig is. Bij Friedl betreden we de wereld van heksen en magie. In die wereld KAN alles, geen enkel zot idee kan ik bedenken en het gebeurt!

Met dit boek hoop ik mijn lotgenoten en hun kinderen heel eventjes te laten ontsnappen aan de alledaagse realiteit...

Ontdek meer belevingen