activiteiten

Dan Karaty brengt het openhartig verhaal van zijn verslaving

Dan Karaty

Choreograaf Dan Karaty is jong, succesvol en het leven lacht hem toe. Hij reist de hele wereld over en heeft geen gebrek aan feestjes, aandacht en geld. Na samenwerkingen met Justin Timberlake, Britney Spears en Kylie Minogue valt ook Vlaanderen voor hem als jurylid van Belgium’s Got Talent en So You Think You Can Dance. Achter zijn glimlach verbergt Dan echter een groot geheim.

If I'm being honest

Hoe succesvoller hij wordt, hoe meer hij gaat drinken, maar zolang hij kan werken en zijn afspraken nakomt is er toch geen probleem? Alcoholisten, dat zijn mensen die niet kunnen functioneren, dat zijn mensen zonder werk en zonder gezin. Hij functioneert prima. Sterker nog, hij heeft steeds meer succes!

Dan breekt de coronapandemie uit en komt hij thuis te zitten. Hij kan zich niet langer in zijn hotelkamer terugtrekken om een paar flessen wijn leeg te drinken. Maar hij kan ook niet stoppen. Tot hij op een ochtend wakker wordt en beseft dat hij alles dreigt te verliezen. Voor het eerst geeft hij toe dat hij hulp nodig heeft en niet veel later laat zijn vrouw hem opnemen in een verslavingskliniek. Hij gaat er naartoe, niet wetend of hij bij thuiskomst nog welkom is.

Ontdek meer belevingen