Nieuws

De meeste passages

matthias

Wie kon je hier het vaakst tegen het lijf lopen? Een mooie lijst van auteurs, personages en andere bijzondere talenten.

piet

Piet Vrooman

piet

Piet Vrooman

sust

matthias

Matthias Boonen

driel

Kamishibai

podcast

Podcast Katrien

podcast

Podcast Layla

christian

Christian De Coninck

marc

Marc de Bel

radio

het Boekenfeest Radio1

stilton

Geronimo Stilton

rebecca

Rebecca Kints

Foto's: studenten VIVES Hogeschool

9 dagen op 9

De Boektopia-marathonlopers! Piet Vrooman leerde elke dag zijn vele bezoekers velletjes papier scheppen. Auteurs Guy Daniëls (Ratzooi, Papa wil geen hond) en Matthias Boonen (De doodsuurengel) zaten elke dag klaar voor fans en ontdekkers. De Kamishibai-kenners van Van Driel Publishing lachtten je toe vanachter hun kleurrijke theaters. Net als de initiatiefnemers achter sustainable stories. En tenslotte zorgden Katrien Steyaert en Layla El-Dekmak ervoor dat je iedere dag podcastopnames met auteurs kon volgen. Je kan ze hier allemaal herbeluisteren.

7 dagen

Christian De Coninck, commissaris op rust maar als auteur is hij dat allesbehalve. Dat bewijst hij keer op keer met zijn Stijn Goris reeks waarvan je op Boektopia haast elke dag zijn nieuwste boek "De afrekening" kon laten signeren.

6 dagen

Marc de Bel. Met meer dan 200 boeken voor heel wat leeftijden een meer dan bezige bij. Steevast lange rijen fans voor een handtekening, high-five of voorleesmoment. Dit jaar ook in het bijzonder gevierd voor 30 jaar Boeboeks en het 150.000ste exemplaar van het ei van oom Trotter.

Ook Ruth Joos en Bent Van Looy kon je zes dagen tegen het lijf lopen. Want in de voormiddag maakten ze met Het Boekenfeest twee uur live radio vanop Boektopia. Te herbeluisteren op VRTW MAX trouwens.

5 dagen

Net als Christian en Marc zijn ook auteurs Vera Van Renterghem (Oscar Cook) en Björn Van den Eynde (De engelenmoord, Confessions of a teenage serial killer) intussen vertrouwde gezichten op Boektopia. Ook Geronimo Stilton kent Kortrijk Xpo als zijn broekzak. Benieuwd of we daarmee ooit een plaatsje krijgen in de Fantasia-reeks ...

4 dagen

We sluiten het overzicht af met kinderauteurs Rebecca Kints (Aradia godin der heksen, Prinses Badeend kampeert in het circus) en Isabelle Gielen (Aap leest een letter, Mag ik meedoen?).

Meer nieuws